Tapu ve Kadastro Programı

Bölüm Adı Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü
Program Adı Tapu ve Kadastro Programı
Program Tanıtımı
Bu programın amacı; özellikle tapu sicillerinin tutulmasına ilişkin temel kurallar ile tapu sicilinin oluşturulmasını amaçlayan kadastro çalışmaları konusunda çalışacak ara insan gücünü yetiştirmektir.

Eğitim Süresi ve Başlıca Dersler Program;4 dönemden oluşan, 2 yıllık örgün eğitim süresi içerir. Mezuniyet aşamasında toplam 120 AKTS’lık dersten başarılı olan öğrenciler mezuniyet hakkı kazanırlar. Eğitim öğretim “Muğla Sıtkı Koçman  Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği” gereğince sürdürülmektedir. Başarı Değerlendirmeler “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sınav ve Başarı Değerlendirme Yönergesi” çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.

Başlıca Dersler
genel matematik, ölçme bilgisi, kadastro bilgisi, bilgisayar uygulamaları gibi teknik derslerin yanı sıra hukuk dersleri (medeni hukuk,  borçlar hukuku, eşya hukuku, miras hukuku) ile tapu sicil uygulaması, tapu mevzuatı, kamulaştırma,  şehircilik ve imar dersleri
Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Çalışma Alanları Tapu Kadastro Programı, Güncel teknolojiler ışığında ülke gereksinimlerine uygun eğitim-öğretim veren, bilimsel araştırma ve uygulamalarla bilime ve teknolojiye ulusal ve uluslararası düzeyde katkı yapan, yetiştirdiği mezunlarını ülkenin hizmetine sunan saygın bir bölüm olmaktır. Ön lisans düzeyinde eğitim almak isteyen öğrenciler için, kapsamlı ve sürekli iyileştirilen bir program hazırlar ve uygular, iş hayatında aldığı görevleri başarıyla yerine getiren ve tercih edilen , üstlenilen mesleki etkinliklerdeki sosyal, ekonomik, politik ve yasal içeriğin bilincinde olan ve değerlendirebilen, çevreye duyarlı, sağlık ve güvenlik konularında hassas bireyler yetiştirmektir.

Tapu ve Kadastro Programı'ndan mezun olanlar “Tapu Kadastro Teknikeri" olarak Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinde tapu sicil müdürlüklerinde görev yaparlar. Bunun dışında Karayolları Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Maden Tetkik ve Arama Enstitüsü ve belediyeler gibi kamu kuruluşlarında da görev yapabilirler.

Mezun öğrencilerimiz “Dikey Geçiş Sınavı’na” katılıp başarı gösterdiklerinde Harita Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği, Kamu Yönetimi   bölümlerine belirlenen kontenjanlar dahilinde dikey geçiş yapabilmektedirler.

Programın İlgi Alanları ve Amaçları Tapu Kadastro programının amacı özellikle tapu sicillerinin tutulmasına ilişkin temel kurallar ile tapu sicilinin oluşturulmasını amaçlayan kadastro çalışmaları konusunda çalışacak ara insan gücünü yetiştirmektir. Bu amaçlara uygun eğitim-öğretim müfredatı oluşturularak gelişen teknoloji ve ihtiyaçlar doğrultusunda sürekli güncellenmektedir. Tapu Kadastro programının mezunlarının yeterli mesleki bilgiye sahip, kendisini teknolojik gelişmeler doğrultusunda sürekli olarak geliştirebilen, yüksek uygulama becerisine sahip, mesleki olarak ülkesine fayda sağlayan bireyler olarak yetiştirilmesi hedeflenmiştir.

Programda Verilen Eğitimin İçeriği Eğitim ve Öğretim dört yarıyıldan oluşmakta olup toplam 120 kredilik ders verilmektedir. Her yarıyıl 30 kredilik okutulan derslerin %70 Zorunlu – %30 ise seçmeli ders statüsündedir.
Zorunlu dersler ise Teorik ve Uygulamalı ders statüsünde olup,Teorik dersler Teknolojik sınıf ortamında, uygulamalı dersler ise ölçme Laboratuarında ve Arazi ortamında yapılmaktadır.
Öğrenci kullanımı için Ölçme Laboratuarı mevcuttur. Ölçme Laboratuarında GPS, Total Station, Klasik ve Elektronik Teodolitler ve otomatik nivolar gibi çeşitli klasik ve modern ölçme aletleri temel eğitim ve araştırma amaçlı bulunmaktadır. Öğrencileri laboratuarı arazi uygulama çalışmalarının tamamlayıcı bir parçası olarak kullanmaktadırlar.
Kuruluş Yılı 2019
Öğretim Elemanları
Öğr.Gör. Fırat Altıntaş

Öğr.Gör.Zümrüt Kurtulgu

Müfredat Derslerimizin Müfredatı (indirebilirsiniz)
Öğretim Planı 4 yarıyılın Planlaması (indirebilirsiniz)
Ders İçerikleri Derslerimizin içerikleri ( indirebilirsiniz.